zondag 17 november 2013

Ben je weer beter............

Iedere keer als ik een berichtje plaats over mijn ziekteproces....denk ik moet ik wel iets wat zo prive is plaatsen.
Maar jullie hebben me zo gesteund in het afgelopen jaar dat ik toch vindt dat ik jullie een beetje op
de hoogte moet houden ....en misschien herkent iemand zich hierin (helaas genoeg lotgenoten.)

Veel mensen denken dat als je kanker hebt, het ergste na de chemo achter de rug is maar het moeilijkste begint nu pas.
Eerst stond ik op overlevingsstand en werd ik geleefd.
Nu moet ik leren accepteren dat ik nooit meer dezelfde zal zijn.
Mijn lijf voelt stram en stijf heb voortdurend vermoeide en pijnlijke benen en voeten.
Als ik in de spiegel kijk herken ik mezelf nauwelijks mijn gezicht is opgeblazen van de prednison
en heb opeens grijs gemeleerd krulletjes haar.......
Het klinkt allemaal erg ontevreden en het schuldgevoel dat het geeft als ik mijn frustraties uitspreek is groot.
Natuurlijk zal ik langzamerhand herstellen maar ik zal nooit meer zo fit worden als ik was.
Het is allemaal zo dubbel want ik ben ook zo ontzettend dankbaar dat er een donor was en dat ik (misschien) weer een toekomst krijg.

 
Liefs Karin
 

27 opmerkingen:

 1. Heftig hoor Karin!
  Ik wens je veel sterkte en kracht om ook door te gaan!

  Groetjes Wilianne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Karin Begrijp je gevoel denk niet dat de mensen denken dat als de chemo voorbij is het ergste voorbij is tis gewoon dat het altijd moeilijk blijft om er als buitenstaander ermee te kunnen gaan ... wil iemand erover praten of het liever even laten rusten ? waar ga je het over hebben ? zijn altijd moeilijke dingen want de ene praat er namelijk wel over en de ander niet, de ander durft dit wel aan te geven en de ander weer niet ... dan kiezen vele vaak om hun mond maar te houden om niet fout te zitten ... zoals het voor jou een verandering is is het natuurlijk ook voor de mensen om je heen een verandering ... ik vind je heel dapper ,dapper dat je hier je gevoelens bloot ligt ...en acceptatie van hoe je nu bent zou moeilijk zijn.. maar in je hart ben je nog steeds die mooie warme Karin de persoon die je was ...alles op zijn tijd en eruit halen wat er in zit en nog kan ook al zou dat soms moeilijk zijn .... heel veel sterkte lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Karin,ik heb het altijd heel moedig gevonden dat je ons op de hoogte hield en nog houd. Ik heb daar een grote bewondering voor!
  Ik wens je heel veel sterkte voor de toekomst en hoop voor jou dat er nog een lange toekomst voor je ligt…..Ik vind het reuze stoer dat je de kracht nog hebt om ons van je mooie foto's te laten genieten!
  Lieve groet petra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het fijn dat je ons op de hoogte houd Karin, in goede en slechte tijden(hi hi, klinkt n beetje raar). En het is heel begrijpelijk dat je mist wat je eerst wel had en kon! Heel veel sterkte geluk nog!
  Lieve groet,
  Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel veel kracht en sterkte veel liefs dikke knuffel
  Groetjes Nicole xx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve Karin, natuurlijk begrijpen we je heel goed hoor. Alles is anders. Het is logisch dat het heel veel impact heeft. Het is fijn dat je dat met ons wilt delen.
  Een dikke knuffel va mij

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lijkt me onwijs pittig, de tijd waar je in zit, het moeten verwerken en het aanvaarden van wat je verloren bent en wat de toekomst je nu zal brengen. Heel veel sterkte gewenst!
  Groet,
  Grace

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Omdat ik het van dichtbij allemaal meemaak, weet ik precies wat je bedoelt.
  Toch fijn dat je het even laat weten.
  Dikke knuffel, en sterkte met wat je allemaal nog moet doorstaan.

  Liefs lia

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ook van mij heel veel kracht en een dikke knuffel..
  x Chris

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fijn dat je je gevoelens en gedachtes met ons deelt. Voor buitenstaanders is het ontzettend moeilijk in te schatten hoe iemand, die zoveel mee heeft gemaakt en nog steeds meemaakt, zich voelt.
  Ik wens je alle kracht en energie toe om beetje bij beetje weer verder te komen.
  liefs
  Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je gevoelens lijken me heel menselijk. Natuurlijk ben je dankbaar, maar dat betekent niet dat het makkelijk is. Of dat alles snel weer op z'n plek is. Af en toe moet er ook ruimte zijn voor verdriet en reflectie. Ik wens je heel veel sterkte en positiviteit toe.
  Groetjes, Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel veel sterkte Karin, om alles te verwerken en zijn tijd te geven.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ben zo blij dat ik weer iets lees van je, ik was je kwijt heb zoveel gedacht hoe gaat het. Maar heel veel sterkte en kracht elke dag is er een

  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Lieve Karin, Ik vond het heel byzonder dat je ons deelgenoot maakte van iets wat zó privé is. Ook heel moedig en dapper van je dat je je kwetsbaar durfde op te stellen. Ik ben zo blij dat het (misschien dan wel met kleine stapjes) wat beter gaat, maar kan me zo goed voorstellen dat je ook moet gaan verwerken wat er allemaal in zo korte tijd met je gebeurd is. Ik wens je fantastische kerst opendagen in je winkel toe. Geniet ervan met een ieder die je lief is!!! Tina

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hallo lieve Karin,
  Mijn bloggen en reacties staan op nul op dit moment...maar bij jou wil ik graag een reactie plaatsen.
  Wat zal dit moeilijk zijn......ik kan niet zeggen dat ik het begrijp want ik heb het niet ondervonden maar begrijp je verwardheid maar al te goed, voor de buitenwereld wil je het eigenlijk verborgen houden,want ja je hebt het idee dat niemand op jou ding zit te wachten denk je dan.
  Je wilt er tiptop uitzien want anders denken ze......ja..wat denken ze, nou ze denken met een make-upje dat alles wel ok met je is...ja toch ?? zo denkt men.
  En we willen niet laten zien hoe ellendig we ons soms/vaak voelen, bang dat ze vragen of er wat mis met je is en je er over moet praten.
  Ik heb nu wel geleerd dat als iemand aan mij vraagt hoe het met me gaat dat ik nu gewoon zeg...het gaat niet zo lekker of...het gaat helemaal niet.
  Idereen mag best weten dat achter een leuk kapsel en make-upje ook een mens schuil gaat..een ook dat mens voelt zich soms/vak zo rot.
  Laat het maar zien hoor meis,en laat het maar horen,wij vrouwen zo onder elkaar begrijpen je wel...
  Schrijf het maar van je af,en iedereen kan er iets van leren,vreselijk dat het op deze manier moet maar jij bent een voorbeeld van een sterke vrouw.
  Ik heb veel respect voor je.

  Heel veel liefs van mij.

  Dicky Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Beste Karin,
  Ik heb geen blog maar ik lees wel altijd je stukjes. Ik kan het best begrijpen dat je denkt dat er mensen zijn die je ondankbaar vinden maar dat is in het geheel niet waar. Ik vind je - zonder dat ik je ken - een pracht mens. Zo positief... en ik ben blij dat je zo nu dan laat horen hoe het met je is.
  Liefs Conny.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Beste Karin,

  Ik vind dat je heel moedig bent om door te gaan met het opkrabbelen uit een heel moeilijk dal. Maar vergeet nooit, ( wat mijn moeder altijd tegen me zei) het wordt nooit zo donker of het wordt ook weer licht. Heel veel sterkte en beterschap.

  Lieve groetjes
  Hanny

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Met chemo alleen ben je er niet. Er komt zoveel op je af. Niet alleen lichamelijk, maar zeker ook geestelijk. Van buiten kun je dat niet altijd zien, dat je je van binnen geradbraakt voelt. Daarom is het goed om het te laten weten, dat er nog steeds een gevecht is tussen wat je wilt én kan...
  Maar onze diepe respect heb je! Meis, je hebt een top-prestatie verricht en in feite ben je er nog steeds mee bezig. Petje af!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik vind je erg moedig. Je hoeft je echt niet schuldig te voelen, het lijkt me heel moeilijk om te leren accepteren dat alles anders zal zijn. En natuurlijk moet je blij zijn dat alles goed gaat maar dat bèn je toch óók? Ik heb veel respect voor je. Het leert ons bloggers om dankbaar te zijn en minder te zeuren over onbelangrijke zaken. Wat dat doe ik soms/vaak, zeuren om niets. Als ik dan jouw verhaal lees, schaam ik me...
  Groeten,
  Barry

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Je was altijd een superactieve vrouw en als je dan minder kan, moet je dat wel frustreren. Ik denk dat jij heel veel van je vroegere energie weer terug zult krijgen. Het is nog maar zo kort geleden. Elke dag zal het een beetje beter gaan, dat weet ik zeker. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik ken je (nog) niet zo goed, ben pas sinds juli in blogland maar ik leef wel mee ;) want heb van je ziek zijn en behandelingen gelezen....
  Elke dag zal beter gaan Karin, nou met de nodige dipjes tussendoor, vooruit dan, maar houd moed en weet dat ook dit gevoel naar de achtergrond ( en nee ik zeg niet weg...) zal gaan. Geef jezelf de tijd en ben niet zo streng voor jezelf.
  Je mag best je koppie af en toe laten hangen na wat je hebt doorstaan (en nog moet).
  Geniet van kleine dingen en van al die lieve mensen om je heen, er zijn er velen zoals ik lees ;)

  Ik wens je alle kracht toe X

  Lieve groeten, MJ

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Karin,

  Ik denk dat je het helemaal NIET uit hoeft te leggen. Ik en velen snappen dit echt.....geloof me. Het is en blijft een verschrikkelijk moeilijk proces.
  Ook voor NIET lotgenoten. Ik vind het knap zolas je het doet.
  Lieve groetjes
  www.moniques-style.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Heel herkenbaar en begrijpelijk.
  Het hebben van een chronische ziekte veranderd je leven.
  Hoe graag we er ook aan vast willen houden, het is anders, niet minder maar anders.
  Het heeft tijd nodig om hier een weg in te vinden ...
  Het moeilijkste komt pas als alles zich weer wat in rustig vaarwater bevind.
  Wens je alle moed en vertrouwen: sterkte en een virtuele knuffel.
  Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik ben zo vaak afwezig, dat ik een heleboel posten van je heb gemist. Toch heb ik regelmatig aan je gedacht. Ik begrijp uit eigen ervaring wat je bedoeld, dit is de moeilijkste periode en er staat geen tijd voor om jezelf weer te vinden.Je leven is veranderd en daar moet je een manier voor vinden om mee om te gaan, en dat gaat pas als jij er klaar voor bent.
  Ik wens je heel veel sterkte om je door dit proces heen te slaan en veel lieve mensen om je heen om je hierin te steunen.

  Veel liefs, Helena

  BeantwoordenVerwijderen