maandag 1 juni 2015

Ontwenningsverschijnselen

Wat een ellende..... ik gebruik inmiddels al 2 jaar prednison en afhankelijk van mijn toestand en afstotingsperikelen werd dat soms verhoogd en dan weer iets verlaagd.
Maar nu ga ik op advies van mijn hematoloog toch proberen af te bouwen , omdat het toch wel een heel slecht middel is voor de rest van je lichaam.
4 weken geleden begonnen we met om de dag 5 mg minder, gedurende die weken had ik regelmatig hoofdpijn en heb dat ook aangegeven en zelfs over gebeld .....nee ze had geen flauw idee dus afwachten.
En bij de controle van afgelopen woensdag is het weer verder verlaagd ...... ik wist niet wat er met me gebeurde, stijf, spierpijn , down , huiliger en moe, ontzettend moe lig zelfs weer tussen de middag te
slapen en lig er rond 21.00 al weer in.
Gisteren ten einde raad maar wat zitten googlen wat blijkt nu zijn gewoon ontwenningsverschijnselen die wel weken kunnen duren !!!!!!!.
Aan de ene kant ben je gerustgesteld dat er niet iets anders engs aan de hand is gezien je ervaringen uit het verleden maar het is toch een flinke tekortkoming dat een arts je   niet voorbereid op wat je te wachten kan staan.
Dit is niet bedoelt als klaagzang ....want slachtoffer of klager wil ik liever niet zijn maar misschien herkent iemand zich in dit verslagje.7 opmerkingen:

 1. Prednison heeft deze reputatie. Alleen zou het slimmer zijn om de gebruiker hierop te attenderen. Scheelt behoorlijk aan stress en 'onnodige' onrust. Artsen zijn hele slimme mensen, maar sociaal gezien (op uitzonderingen na) niet erg ontwikkeld, lijkt het. Ze denken heel klinisch, maar ze verplaatsen zich zelden in de patiënt. Waarschijnlijk uit zelfbescherming. Ik heb eens een film gezien, dacht met William Hurt, "The Doktor", waarin een arrogante arts zelf een patiënt wordt. Een hele mooie spiegel krijgt ie voorgehouden...Misschien een mooi onderdeel tijdens de artsen-studie...
  Sterkte met de bijverschijnselen. Hopelijk gaat het snel weer wat beter.
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Peetje ... bedankt voor je tip van de film ga kijken of ik hem kan vinden.
   Liefs Karin

   Verwijderen
 2. Ik kan me zo voorstellen dat er veel scenario' s aan je voorbijgaan. Het is ook niet niks wat je allemaal hebt moeten doormaken. Nu je weet wat de klachten van het afbouwen van de prednison voor jouw inhoud, hoop ik dat je wat gerustgesteld bent.
  En de film heb ik ook gezien, zeker een aanrader.
  Sterkte hoor, liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als je zoveel ontwennings verschijnselen krijgt is het echt troep wat er in dat medicijn zit.
  Dan moet je proberen vol te houden zodat het uit je lichaam kan.
  Sterkte er mee.
  Groetjes Brenda ( wonen in je eigen stijl)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, het is een paardenmiddel voor sommige dingen, maar verder is het natuurlijk troep voor het lichaam.
  Mijn schoondochter heeft soms ook van die rare afkickverschijnselen als ze bepaalde periodes teveel morfine heeft gebruikt en dan weer moet afbouwen.
  Gelukkig weet je nu wat het is, want je maakt je toch zorgen..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik weet van mensen in mijn omgeving wat het met je doet wanneer je probeert te minderen, het is ook geen wonder dat je lichaam op zoiets reageert! Maar het zou wat menselijker van je arts geweest zijn als die je goed geïnformeerd had over de gevolgen: had je je niet zo ongerust gevoeld!!
  Sterkte er mee, ik hoop dat de bijwerkingen snel verdwenen zullen zijn.

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Karin, dit is echt vervelend, een paar woorden van de dokter wat de bijverschijnselen kunnen zijn en je had je daar op voor kunnen bereiden.
  Misschien een idee om wat onderbouwing met extra vitamine e.d. te nemen, in de natuurwinkel kunnen ze je daar wel over informeren.

  Wens je een heel fijn weekend en lieve groet,

  Loes

  BeantwoordenVerwijderen